Promotie


Door de jaren heen is promotie en afzet een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de bloembollensector. De ondernemers uit Anna Paulowna en Breezand bleven niet achter. Vandaag de dag kennen we nog verschillende evenementen en andere initiatieven die de producten van de Polderse ondernemers in een schitterend daglicht zetten.

Lentetuin Breezand

In het hart van Breezand rijst jaarlijks een prachtige bolbloemenshow: de Lentetuin Breezand. Ondernemers uit het Noordelijk Zandgebied showen hun enorme variëteit aan bolgewassen. De duizenden tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, calla’s, krokussen, irissen en diverse bijzondere bolgewassen maken de Lentetuin tot de meest complete en overdekte bolbloemenshow van Nederland. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 20.000 consumenten en vakgenoten.

 

Lees meer...

Bloemendagen

In het voorjaar wordt de Anna Paulownapolder omgetoverd tot een kleurig en geurig schouwspel. De bloembollenvelden staan in volle bloei. Niet alleen de inwoners, maar ook hordes toeristen – fietsend, wandelend of fotograferend – genieten daarvan. Nu vinden we dat heel gewoon, maar vroeger was dat niet vanzelfsprekend. Toeristen trokken naar de kust of de Bollenstreek in Zuid-Holland. Daarom werd in de jaren ’50 het initiatief genomen tot de Bloemendagen.

 

Lees meer...

Poldertuin

Een ander pronkstuk van Anna Paulowna als bloembollengemeente is de Poldertuin. Wie in het voorjaar de Polder bezoekt mag dit stukje bloemenpracht niet missen. Het wordt ook wel ´Klein Keukenhof´ genoemd en dat zegt genoeg. De Poldertuin is gelegen aan de Molenvaart tegenover de dorpskern van Anna Paulowna en is in handen van de gemeente. Het is aan Leny van den Berg-Onderwater te danken dat de tuin er zo fraai uitziet. Zij heeft een kleine 30 jaar geleden een plan voor het onderhoud van de Poldertuin op tafel gelegd.

 

Lees meer...

Tulpenkeuren

Tulpenkeuren is een begrip in de bloembollensector en ook in de kop van Noord-Holland. Al in 1967 namen oud-leerlingen van de LAS het initiatief om dit evenement te organiseren. Deelnemers worden geacht verschillende potten tulpen te beoordelen. Zij geven cijfers voor de poot, het blad, de bloem en de algehele stand van de cultivar. De Tulpenkeuring Breezand kon al vrij snel op veel belangstelling rekenen. Het tulpenkeuren genoot steeds meer belangstelling.

 

Lees meer...

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next